Header Ads

Σήμερα στις 21:00 στο Six Dogs: CLIO K Live

Σαν μια μουσική Οδύσσεια η Ariadne ταξιδεύει με το νήμα της τόσο στον ενδότερο όσο και στον εξωτερικό της κόσμο: διασχίζει θάλασσες, πειραματίζεται με το νέο και το διαφορετικό όπως ακριβώς και ο ομώνυμος μυθολογικός χαρακτήρας ενσωματώνοντας ακούσματα διαφόρων παραδόσεων και τρόπους παιξίματος άλλων παραδοσιακών οργάνων όπως το σαντούρι, το κανονάκι ή την αφρικάνικη κόρα...Η Κλειώ γεννήθηκε στο Παρίσι από έλληνες γονείς. Μεγαλώνοντας σε κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, στα 7 της χρόνια άρχισε να παίζει κλασσική άρπα ενώ αργότερα οι σπουδές της στην Εθνομουσικολογία την ώθησαν στηνεκμάθηση του τούρκικου σάζι με τον Talip Ozkan. Μέσω αυτής της παράλληλης μελέτης των παραδοσιακών μουσικών συστημάτων και του αυτοσχεδιασμού εξερεύνησε ποικιλόμορφα μουσικά μονοπάτια.

Clio K Live
“Ariadne”
Live album presentation
Σάββατο 2 Απριλίου στις 21:00
Είσοδος: 5 ευρώ


Έζησε για κάποια χρόνια στην Ινδία, όπου εστίασε στην Ινδική μελωδία και τα ρυθμικά της συστήματα. Έχει παίξει σε πολλά φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής σε Γαλλία, Ινδία και Ευρώπη (με διάφορους μουσικούς από την World μουσική σκηνή, όπως μεταξύ άλλων τους Talvin Singh, Magic Malik, Sivamani).

Πλέον ζει και δημιουργεί στην Ελλάδα, ενώ μοιράζει τις εμφανίσεις της σε Ασία και Ευρώπη. Η “Ariadne” είναι το πρώτο της άλμπουμ στο σταυροδρόμι της καλλιτεχνικής της πορείας, στο τέλος αυτού του ταξιδιού και στην αρχή μιας νέας ακόμα συναρπαστικής διαδρομής.

Η “Ariadne” κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2015 από την “InRealTime Records” ως ανεξάρτητη παραγωγή και παρουσιάζει την δική της μοναδική προσέγγιση στην άρπα. Οι συνθέσεις της συνδυάζουν μια γκάμα ακουστικών τοπίων, από τον κλασσικό ιμπρεσιονισμό μέχρι την Ινδική μουσική με μοντέρνους up tempo ρυθμούς.

Clio K Live
“Ariadne”
Live album presentation
Σάββατο 2 Απριλίου στις 21:00
Είσοδος: 5 ευρώ


Σαν μια μουσική Οδύσσεια η Ariadne ταξιδεύει με το νήμα της τόσο στον ενδότερο όσο και στον εξωτερικό της κόσμο: διασχίζει θάλασσες, πειραματίζεται με το νέο και το διαφορετικό όπως ακριβώς και ο ομώνυμος μυθολογικός χαρακτήρας ενσωματώνοντας ακούσματα διαφόρων παραδόσεων και τρόπους παιξίματος άλλων παραδοσιακών οργάνων όπως το σαντούρι, το κανονάκι ή την αφρικάνικη κόρα.


Με την Ariadne, η κλασσική άρπα επαναπροσδιορίζει το ρόλο της στις σύγχρονες μουσικές τάσεις παρουσιάζοντας ένα ήχο και ύφος εντελώς διαφορετικό. Στο σταυροδρόμι της free jazz, της σύγχρονης μουσικής και της ανατολίτικης μουσικής παράδοσης, ενσωματώνει όλες τις επιρροές της σε ένα ταξίδι από μελωδίες και ρυθμούς, αναμνήσεις και συναισθήματα.

Συμμετέχουν οι: Αλέκος Βρεττός στο Λαούτο, Δημήτρης Παντελιάς στο Σαξόφωνο και η Μαριάννα Τσαγκαράκη σε σύγχρονη χορογραφία.

Clio K Live
“Ariadne”
Live album presentation
Σάββατο 2 Απριλίου στις 21:00
Είσοδος: 5 ευρώΧορηγοί Επικοινωνίας:

RISE, En Lefko, avopolis, ελculture, popaganda


Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510W: http://sixdogs.gr


Διανομή Album:
MLK (http://www.mlk.gr) +30 2109926660


Για να παραγγείλετε το cd:
http://www.123merch.gr/el/eshop/books-cd-dvd/cd/clio-k.html

Για να ακούσετε και να κατεβάσετε το άλμπουμ σε ηλεκτρονική μορφή:
iTunes: http://itunes.apple.com/gr/artist/clio-k/id993483415Spotify: http://open.spotify.com/album/651zp1PWENHJuFVel8oPp5Bandcamp: www.cliok.bandcamp.com/album/ariadneSoundcloud: www.soundcloud.com/inrealtime-records/sets/clio-k-ariadneAmazon: www.amazon.com/Ariadne-Clio-K/dp/B00XGRNSJOCD baby: www.cdbaby.com/cd/cliok

Ενημερωθείτε για νέα και συναυλίες:
Facebook: www.facebook.com/clio.karabeliasWebsite: www.clioharp.comTwitter: http://twitter.com/ClioharpYouTube: http://www.youtube.com/user/clioharp/videos

Επικοινωνία:
cliokara@gmail.cominrealtimerecords@gmail.com


Bookings:
Νίκος Μπαρπάκης: espeekay@yahoo.com


Clio K Live
“Ariadne”
Live album presentation
Σάββατο 2 Απριλίου στις 21:00
Είσοδος: 5 ευρώ*Ευχαριστούμε πολύ για το Δελτίο Τύπου την In Real Time Records
Από το Blogger.