Header Ads

Special Story | ''Περί έρωτος : Άνθρωπος ον πολυγαμικόν" - Γράφει η Μαρία Μαυρογένη

Γεια σας και καλησπέρα, 

πριν καν ξεκινήσω να αναλύω το σημερινό μου θέμα και για να μην προλάβω να χαρακτηριστώ, ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο τίτλος του άρθρου αποτελεί προϊόν προσωπικής επεξεργασίας, και ουδεμία σχέση έχει με πρόσωπα και καταστάσεις (άλλο που ήδη με το που διαβάσατε κάποιοι πήρε φωτιά ο ποπός σας...)


Αποφάσισα, λοιπόν, με πολύ μεγάλη μου χαρά να ξεδιπλώσω ένα φλέγον ζήτημα που ουκ ολίγες φορές έχει βασανίσει το μυαλό μου και τελικά απάντηση δεν μου έδωσα ακόμα...
Άνθρωπος ον πολυγαμικόν...και μην βιαστείτε να κάνετε συνειρμούς μερικοί καθώς η λέξη πολυγαμικός προέρχεται από το αρχαιότατο ρήμα γαμέω-γαμώ (συνηρημένο) , το οποίο σημαίνει παντρεύομαι!

Πριν όμως φτάσουμε στο γάμο και αφού περνάμε τελικά από ένα σωρό στάδια αισθάνομαι την ανάγκη να σας εκμυστηρευτώ κάτι : ΔΙΑΦΩΝΩ !
Επειδή όμως -κακώς- σ' αυτό τον κόσμο η πλειοψηφία νικάει κέρδισε επάξια ο άνωθεν τίτλος να γίνει το επίκεντρο των σκέψεών μου.

Πολυγαμικός, μάλλον, είναι αυτός που δεν μπορεί να δεχτεί ότι ένα και μόνο πρόσωπο θα κατακλύσει τις σκέψεις του;
Ένα μόνο πρόσωπο θα ξαπλώνει δίπλα του στο κρεβάτι του;
Θα μοιράζεται μ'αυτό το σώμα το μυαλό και τη ζωή του;
Είναι αυτός που δεν μπορεί να βρίσκεται σε σχέση ή σε μια μόνο σχέση;
Που αποφεύγει το ανθρώπινο "δέσιμο";
Προτιμά να "μοιράζεται" ο ίδιος για να μην "δεσμεύεται";
Καλά ως εδώ...

Και ο κόσμος έχει αλλάξει, και οι εποχές, και ένεκα η οικονομική κρίση, λίγο το άγχος, λίγο τα νεύρα δεν θέλει και πολύ. Στρέφεσαι στον εαυτό σου, ζητάς μόνο την περιστασιακή συντροφιά, κρατάς αποστάσεις, που να σηκώνει και άλλα βάρη τώρα μωρέ...


Το θέμα είναι σοβαρό!


Γιατί εκεί έξω, στον κόσμο που ζεις, κυκλοφορούν πολλοί και μια ωραία ηλιόλουστη μέρα, εκεί που παρκάρεις το αυτοκίνητό σου και μπαίνεις στο super market για τα "βασικά", πέφτεις αναπάντεχα πάνω σε έναν/ μια , επειδή έτσι, επειδή ήταν η στιγμή , επειδή ήταν για να γίνει αλλά μάντεψε! 
Δεν ξέρεις από πριν σε ποιο είδος ανήκει!
Δεν γνωρίζεις αν εμπίπτετε στην ίδια κατηγορία και να σου πω την αλήθεια λίγο σε νοιάζει... Κάτι σε τράβηξε εκεί χωρίς να ψάχνεις το γιατί.


Έτσι είναι και ο έρωτας, αναπάντεχος, σαρωτικός και μέσα στην αμφιβολία. Σε διαπερνά, σε αλλάζει. Όχι βίαια. Όμορφα σε αλλάζει, γλυκά, σχεδόν δεν το καταλαβαίνεις, αλλά ξέρεις, σου πάει...Και εκεί το πολυ- γίνεται μονο- και δεν σε τρομάζει. Αυτό είναι ο έρωτας. Να πως ταιριάξατε τελικά...


Και πάνω σ'αυτές τις φάσεις μου, που έχω μπει για τα καλά μες τις αράδες, και το νιώθω στο πετσί μου , καταλήγω σ'αυτό : 
Μπορεί σε κάποια μάτια να φαντάζει δύσκολο να κοιτούν μόνο προς μια κατεύθυνση, μπορεί κάποιες καρδιές να ταράζονται με περισσότερες από μια παρουσίες, μπορεί κάποια μυαλά να ταξιδεύουν πολύ μακριά αλλά αν ανήκεις σ'αυτούς που απέμειναν εδώ, σ' αυτούς που ζουν για τον έρωτα, ΑΠΟ τον έρωτα, σ'αυτούς που το μονο- δεν τους τρομάζει και είναι έτοιμοι να το αποδείξουν, μην χαραμιστείς...


Φόρα ένα όμορφο χαμόγελο, βγάλε όλη την ευγένεια της ψυχής σου και την λάμψη στα μάτια και κυνήγησέ το!
Η αποκλειστικότητα, αγαπημένοι μου, δεν είναι για όλους. Δεν την αντέχουν όλοι και δεν είναι κακό. 
Βλέπετε, όμως, και ο Ρομπέν των δασών ήταν με τους "αδύναμους"...


Επιτρέψτε μου, γι'αυτό, να κλείσω μ' αυτούς που έχουν πληγωθεί , κάποτε, σ'αυτή τη ζωή από τα πολυ- κάποιων άλλων...


Μην σταματάτε να ζητάτε αυτό που σας αξίζει!
Η ζωή θα το φέρει στον δρόμο σας...τυχαία... μια μέρα που θα πάτε στο super market για τα "βασικά"... 

Ειλικρινά, εγώ, η Μαρία.


Επιμέλεια: Μαρία Μαυρογένη
Από το Blogger.