Header Ads

Αγαπημένο #pasminagr | Οι ράτσες των πεθερών: Δες πώς να τις αντιμετωπίσεις

Τα είδη των πεθερών ή πολύ απλά βαράτε βιολιτζίδες. Θέμα καυτό και τσουρουφλιστό. Γιατί έχουν καεί γούνες νυφών ανά τον κόσμο που ούτε να υπολογίσουμε δε διανοούμαστε...
Η σχέση πεθεράς-νύφης αποδεικνύει πως η αγία ελληνική οικογένεια από κάπου μπάζει. Μία μικρή ρωγμούλα σχηματίζεται τη στιγμή που η μανούλα του θα αντιληφθεί την παρουσία έτερου θηλυκού που ετοιμάζεται να την κατεβάσει από το θρόνο της.

Πονεμένη ιστορία. Έχουν ματώσει κορμιά, έχουν υποφέρει άνθρωποι από τη συμπεριφορά των κοριτσιών που έκαναν γιους.

Ναι, κι εκείνοι έχουν οικογένεια, δεν φύτρωσαν, έχουν μανούλες αλλά κάποιες από αυτές είναι τόσο τοξικές που με μία λέξη τους καθαρίζουν το πουρί της λεκάνης καθισμένες στο πάσο της κουζίνας.

Γεννημένες για να ταλαιπωρούν. Νύφες, εγγόνια, συζύγους και κατ’ επέκταση τα βλαστάρια τους. Γιατί το ψυχροπολεμικό κλίμα που επιλέγουν να δημιουργήσουν μόνο καλό δεν κάνει στα καμάρια τους.

Αυτή επέλεξε κυρία μου. Δέξου το και προχώρα τη ζωή σου. Αρνούνται πεισματικά. Μόνο εκείνες έχουν ψυχή. Να δεχθούν νύφη στο σπιτικό τους; Καλύτερα να ταξιδέψουν κατάστρωμα με 15 μποφόρ στον Ατλαντικό. Καλύτερο το αγιάζι και η αλμύρα από τη νύφη. Ούτε να πατήσει το πόδι της στο δίπατο των Πετραλώνων.

Δεν κάνει αυτή για εσένα καμάρι μου. Εσύ είσαι για άλλα.

Με αυτή την ατάκα θα απαντήσουν στο αγόρι τους μόλις πληροφορηθούν την ύπαρξή σου.

Δε σε έχει γνωρίσει ακόμα; Και; Δεν χρειάζονται γνωριμίες. Η μάνα έχει ένστικτο. Ξέρει πως δεν κάνεις και μόνο στο άκουσμα του ονόματός σου.

Κάποιες θα σε σιχαθούν με το καλημέρα και θα το δείξουν. Κάποιες άλλες πάλι με το καλημέρα αλλά θα κρύψουν την κακία τους. Θα φύγει το δηλητήριο αλλά στην ώρα του. Θα οργανώσει το σχέδιο εξόντωσής σου ωσάν αρχινονός της Καμόρα και θα σε αναγκάσει να τα μαζέψεις και να φύγεις πριν της διαλύσεις το όμορφο σύνολο που περιλαμβάνει μόνο εκείνη και το παιδί της.

Μιλάμε στην ουσία για τη μετεξέλιξη της Ελληνίδας αγορομάνας που εν μία νυκτί μετατρέπεται σε Ελληνίδα αγορομάνα παύλα (-) πεθερά. Η νύφη θα βγάλει κάθε ποταπό συναίσθημά της στην επιφάνεια.

Θα σε πολεμήσει με κάθε αθέμιτο και θεμιτό μέσο. Θα σε γονατίσει. Θα σε κάνει να μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που του έκανες ματάκια εκείνη τη βροχερή βραδιά του Μάρτη σε έναν παράλληλο της Ιπποκράτους.

Σταμάτησε στη διάβαση πεζών για να περάσεις κι έπεσες ξερή με τα μάτια του τα γαλανά. Που να ‘ξερες πως τα δικά σου ματάκια θα κινδύνευαν λίγους μήνες αργότερα.

»Μαμά να σου συστήσω την Αναστασία». Παραλίγο να σου πέσουν τα πτι φουρ από το χέρι. Το δολοφονικό της βλέμμα και το συγκρατημένο χαμόγελο σε έκαναν να χάσεις την ισορροπία σου. Άρχισαν τα όργανα, σήκω από τη θέση σου γλυκιά μου Αναστασία.

Θα κάνουμε προσπάθεια αποκρυπτογράφησης των φυλών πεθεράς αν και πάντα υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε για αυτές. Το DNA της πεθεράς δεν αποκωδικοποιείται χρυσό μου. Όσα πτυχία κι αν διαθέτει ο τοίχος σου την πεθερά δε θα την καταλάβεις επουδενί.

Δες τη συνέχεια στο pasmina.gr

Από το Blogger.